0 0
Domaći kečap

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sastojci

1 kg Paradajz
2 veće mesnate Paprika
1 kašičica Peršun
1 čen Beli luk
1 veća glavica Crni luk
20 gr (2 kesice) Stoni zaslađivač Stevia
1 kašičica So
3 zrna, mleveni Karanfilić
20 ml Sirće
1/2 kašičice Cimet

Sačuvajte ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domaći kečap

  • Srednje

Sastojci

Uputstva

Koraci

1
Završeno

Prvo iseckati paradajz, papriku i luk.

2
Završeno

U većoj šerpi zagrejati vodu, dodati iseckan paradajz, papriku, luk beli i crni i peršun, i kuvati 10-tak minuta.

3
Završeno

Ocediti od vode i u pasirci (mrežici) ispasirati sastojke iz šerpe. Pasirati više puta, da bi dobili što veću i bolju smesu.

4
Završeno

Pasirati više puta, da bi dobili što veću i bolju smesu.
Tu smesu, staviti u šerpu, dodati karanfilić, cimet, šećer i so, i kuvati na laganoj vatri, uz konstantno mešanje.

5
Završeno

Na početku kašikom skupljati penu, i vaditi je u čašu. Kada počne da se zgušnjava, dodati sirće i nastaviti sa mešanjem. Mešati do željene gustine.

6
Završeno

Kada je gotov, sipati u teglu, uviti je u peškir, i otvorenu ostaviti da odstoji do ujutru.
Ujutru ga probati, zatvoriti i držati u frižideru.

admin

Ocene recepta

Trenutno nema ocena za ovaj recept, iskoristite formu ispod da napišete Vašu ocenu
kruska-kokos
previous
Kokosov kolač sa kruškama
zasladi-me-jabuke
next
Pečene jabuke sa prelivom od badema

Add Your Comment